Interim business developer gezocht?

In roerige tijden is Business Development noodzakelijker dan ooit. Tegelijkertijd bestaat er de neiging te bezuinigen op allerlei functies die als ‘niet vitaal’ worden beschouwd, en daar is Business Development er vaak een van. Niet verstandig, we weten het, maar de praktijk is weerbarstig. Juist in zo’n context kan Interim Business Development een uitkomst bieden: compacte, afgebakende trajecten waarin nieuwe markten, nieuwe proposities of nieuwe business modellen worden ontwikkeld en geïnitieerd; als project of in een Interim Assignment.

Waarom inhuren? Wel om 6 Redenen:

1. Rendabel

Interim business development is meer dan een adviserende rol. Het is niet anders dan je eigen senior executive aannemen, maar zonder de vaste kosten, complicaties of commitment die vaak gepaard kunnen gaan met een full-time aanstelling. Dat wil zeggen geen boeteclausules, geen advocaten, geen loonbelasting en sociale premies, geen pensioen, geen lease auto, geen ontslagkosten, enz.

2. Een laag risico

Een overeengekomen gecontracteerde tijdsbestek en evaluatiemijlpalen tot de voltooiing, of het nou om drie maanden, zes maanden of één jaar of meer gaat. Als het hoger management besluit niet verder te gaan na een afgesproken mijlpaal, dan zijn er geen extra kosten of complicaties.

3. Resultaatgericht en efficiënt

De interim business developer blijft volledig gericht op de projectresultaten waarvoor hij is aangenomen. Er zijn geen politiek of andere menselijke problemen die hem van het werk zullen afleiden.

4. Committent

Toewijding aan het werk en aan het hoger management van het bedrijf is absoluut; succes van de uitkomst heeft de hoogste prioriteit voor de interim business developer.

5. Professioneel

Het kenmerk van professionaliteit kan worden samengevat als: kennis, integriteit, eerlijkheid, houding en arbeidsethos. De interim managers hebben het voordeel van jarenlange ervaring met expertise in alle facetten van het bedrijfsleven opgedaan als gevolg van hands-on management op het hoogste strategische niveau.

6. De investering

De kosten om een interim business developer aan te nemen is over het algemeen minder dan van het aannemen van een full-time medewerker. Er is vaak sprake van een vaste vergoeding op basis van een overeengekomen vergoeding die maandelijks gefactureerd wordt. De opbrengst per uur is in het algemeen tot 25-30% hoger omdat het resultaat veel efficiënter bereikt is.

Overtuigd? Meer weten? Kijk dan eens naar DIWANIYA (www.diwaniya.nl).

One Comment

  1. Pingback: Interim business developer gezocht? | SENSE VISION

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>